Космічний корабель "Діскавері" здійснив останню посадку

— 10 березня 2011, 15:02

"Діскавері" зійшов з орбіти, спланував до космічного центру імені Кеннеді у Флориді і благополучно приземлився.

У завдання його останньої експедиції до Міжнародної космічної станції входила доставка нового відсіку-сховища і складного людиноподібного робота. Екіпаж "Діскавері" здійснив у відкритий космос два виходи.

Після повернення на Землю "Діскавері" займе місце в музеї. Національне агентство з аеронавтики і космічних досліджень (НАСА) відправляє на заслужений відпочинок всі три свої "човника".

Перший запуск корабля Discovery відбувся в 1984 році, нагадує ВВС.

Тепер НАСА переключить свою увагу на інші кораблі. Планується, що 19 квітня в космос відправиться шаттл "Ендевор", а в червні - "Атлантіс".

Передбачається, що надалі американських астронавтів будуть доставляти на МКС російські ракети "Союз". Адже поки США не розроблять новий космічний човник, їм доведеться користуватися "Союзами"

Корабель "Діскавері" був названий на честь одного з двох кораблів, на яких британець Джеймс Кук відкрив Гавайські острови.

"Діскавері" доставив у космос космічний телескоп "Хаббл". Усього за 26 років служби шаттл виконав 38 місій, пролетівши понад 200 мільйонів кілометрів.

Після того, як корабель, який має найбільше число налітаних годин серед інших кораблів, повернеться на Землю, то, швидше за все, буде виставлений на огляд публіки у Національному авіакосмічному музеї у Вашингтоні.

Реклама:

Головне сьогодні