За несплачений штраф відбиратимуть майно

— 16 березня 2011, 16:48

З 9 березня набув чинності Закон "Про виконавче впровадження". Тепер за несплату навіть мінімального штрафу (255 грн.) за порушення правил дорожнього руху, можна залишитися без побутової техніки, машини та навіть квартири, пише "Комсомольская правда в Украине".

Після цього, виконавча служба має право з'явитися у вашей оселі та описати власність, відповідно до ринкової ціни. До речі, не впустити виконавчу службу не можна, адже за це передбачене кримінальне покарання.

Варто зазначити, що конкретної шкали визначення ринкової ціни не існує. Якщо порушник не погоджується із зазначеною ціною, виконавець має право залучити суб'єкта оціночної діяльності, проте сплачувати його послуги доведеться власнику майна.

Якщо загальна сума штрафу не перевищує 2500 грн., виконавець зверне увагу на побутову техніку, електроніку, шуби та ін.. А тим, хто накопичив більше боргів, доведеться продавати свої речі на публічних торгах (аукціонах). І закон чітко визначає перелік такого майна: нерухомість, транспортні засоби, повітряні, морські та річкові судна.

Між іншим, межу у 2550 грн. можна подолати всього лише на одному порушенні. Наприклад, якщо вчасно не сплатити протокол зі штрафом у 850 грн., новий механізм збільшить його майже втричі.

Реклама:

Головне сьогодні