Робота, яка не до душі, гірше ніж безробіття - психологи

— 16 березня 2011, 21:27

Довгий час експерти вважали, що праця робить людину щасливішою, на відміну від бездіяльності. Втім, виявляється, це стосується лише роботи, яка до душі. Погана ж посада має шкідливий вплив на душевне здоров'я працівника.

До такого висновку дійшли експерти з Австралійського національного університету, проаналізували дані відносно 7 тисяч осіб за 7 років, повідомляє The Time .

"Як і передбачалося, ми виявили, що безробітні респонденти мали знано гірший стан психічного здоров'я порівняно з працевлаштованими. Однак, стан психічного здоров'я безробітних був сумірним або, частіше, кращим, ніж в тих, хто працює на роботах найнижчої психологічної якості", - говориться в звіті науковців.

Перехід від безробіття до роботи високої психологічної якості приносить із собою поліпшення психічного здоров'я. Тоді ж як психічне здоров'я працівників, невдоволених своєю роботою, з часом погіршується - і що гіршою є робота, то більше це позначається на самопочутті працівника.

Тож тим, хто знаходиться в пошуках роботи, дослідники радять, за можливості, звертати увагу на вакансії, що пропонують більшу впевненість, незалежність та помірну завантаженість.

Роботодавцям також рекомендується не забувати про те, що щасливий співробітник є значно кориснішим за нещасного.

Реклама:

Головне сьогодні