У Донецьку з'явилася "швидка міліція"

— 18 березня 2011, 17:37

При кожному райвідділі Донецької міліції з'явилися автомобілі з написом "ПМГ" (пересувна мобільна група), які приїжджають не пізніше ніж через 10 хвилин після виклику.

"Змінити ставлення людей до міліції просто: потрібно змінити ставлення правоохоронної системи до громадян. Для цього, за ініціативою МВС, і з'явилися такі авто. Це європейський досвід. Головна відмінність ПМГ - мобільність. Працюють три людини - оперуповноважений, дільничний і співробітник ППС", - пояснює заступник начальника Донецького міськуправління міліції Роман Романов.

Спецмашини чергують вже місяць, пише "Сегодня".

Машини не застоюються в райвідділі - їх, якщо немає викликів, розміщують в самих прохідних місцях. Якщо людина бачить порушення, він може звернутися до цієї групи. Ну а якщо поступив дзвінок - мобільне авто протягом 10 хвилин має прибути на місце, а специ - стандартно відпрацювати.

До речі, окремого номера телефону на виклик "швидкої міліції" немає.

"Людина телефонує на "102", а його виклик вже перекидається на наші групи. Якщо вільна ПМГ, яке б не був злочин, вони їдуть туди", - говорить заступник начальника Куйбишевського райвідділу Микола Петренко.

Реклама:

Головне сьогодні