Файлообмінник EX.ua випустить платну версію

— 21 березня 2011, 14:19

У понеділок на прес-конференції представник порталу Юріс Пісковий повідомив, що EX.ua вже приступив до закупівель контенту. Зараз на стадії укладання знаходиться близько 40 договорів з власниками прав, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Вільний ресурс буде виглядати як версія порталу з розширеним функціоналом, деякими додатковими можливостями (наприклад, з ІР-телефонією, або, наприклад, можливістю відключення реклами) і крім доступу до всього контенту порталу буде пропонувати доступ до контенту, авторизованого правовласником.

Є декілька моделей, за якими портал працює або працюватиме з власниками прав на контент - це і розміщення каталогів продукції самими правовласниками, і можливість оплачувати даний контент, його перегляд або завантаження за допомогою платіжної системи, яку планує запустити ресурс.

Крім того, розглядається розміщення контенту, наприклад, за просування певного виконавця, і можливість введення якоїсь абонплати для користувачів. За словами представників порталу, спираючись на світовий досвід і враховуючи українські реалії, плата має становити близько 1 долара.

З власником контенту портал може домовлятися про різні способи розміщення, наприклад, треків: частина - в платному доступі, частина - доступна для завантаження, частина - для перегляду онлайн і т.д.

ВІДЕО ДНЯ

За словами Піскового, зараз ведуться переговори також з власниками прав на розповсюдження кінопродукції на території Росії та Україні. Крім того, до 2012 року, як прогнозують представники порталу, ринок Інтернет-реклами в Україну доросте до таких обсягів, що відрахування правовласникам будуть забезпечуватися тільки продажем реклами, без необхідності стягувати платню з користувачів.

Разом з тим, як зауважив Пісковий, на даний момент за зверненням правовласника, який може довести свої права, контент може закриватися і з часом авторизованого контенту на порталі буде більше.

Реклама:

Головне сьогодні