Щастя приходить до людини у 80 років – вчені

— 28 березня 2011, 17:04

Всупереч загальноприйнятій думці про щасливе пору юності, насправді людина стає щасливішою коли старіє, а найкращі роки життя - це 70-80 років.

До такої думки прийшли вчені з американської Національної Академії наук, пише The Daily Telegraph.

Фахівці провели дослідження, що ґрунтується на опитуванні 341 тисяч людей, яке показало, що задоволення від життя скорочується в період ранньої дорослості, але після 40 років починається тенденція зростання, а пік досягається в 85 років.

На думку вчених, це пов'язано з ослабленням відповідальності, яку людина змушена проявляти в середньому віці, намагаючись забезпечити сім'ю або зробити кар'єру.

Позбавлення від цих проблем у поєднанні з досягнутою зрілістю може зробити старість набагато більш приємною, ніж можна було очікувати, особливо при наявності міцного здоров'я, стабільного доходу і хороших відносин з родиною і друзями, вважають дослідники.

Крім того, на думку психологів, у старості люди починають більш вибірково витрачати свій час. Вони вважають за краще приділяти більше уваги речам, що приносить задоволення, і уникаючи того, що може зробити нещасним.

Професор психології в Університетському коледжі Лондона Ендрю Стептоу також зауважив, що сьогодні літні люди мають більше шансів на поліпшення стану здоров'я, ніж 30 років тому.

Реклама:

Головне сьогодні