"Людина-павук" підкорив найвищий хмарочос

— 29 березня 2011, 13:33

Роберу знадобилося шість годин для того, щоб дістатися до вершини 828-метрового хмарочоса в Об'єднаних Арабських Еміратах і забратися на шпиль, який його увінчує.

Використовуючи альпіністську страховку, 48-річний француз почав своє сходження на вершину "Бурдж-Халіфи" у понеділок о шостій годині вечора за місцевим часом (14:00 за Гринвічем), пише ВВС.

Біля підніжжя хмарочоса зібрався величезний натовп. Незабаром після початку сходження стемніло, але Робера вихоплював світло прожекторів.

Зазвичай Робер не застосовує при підкоренні висотних будівель спеціального обладнання, але цього разу, за наполяганням влади Дубая, крім альпіністських мотузок він використовував спеціальний такелаж.

"Я розумію їх. Ця будівля для них - символ, тому, дбаючи про моє дорогоцінне життя, вони також виявляють турботу про свій дорогоцінний "Бурдж-Халіфі", - сказав француз в інтерв'ю Reuters.

[L]За свідченнями очевидців, "Людина-павук" намагався якомога менше користуватися тросами. Він пересувався, чіпляючись руками і ногами за скляні поверхні і металеві кути будівлі.

Діставшись до вершини, Робер радісно помахав присутнім внизу.

За свою кар'єру Ален Робер вже підкорив понад 70 висотних будівель, у тому числі хмарочос "Петронас-Тауерс" у Куала-Лумпурі, вежу "Федерація" в Москві і "Емпайр стейт білдінг" в Нью-Йорку.

У 2003 році "Людина-павук" видерся на Ейфелеву вежу, а в 2004-му - на хмарочос "Тайпей-101" на Тайвані, який вважався тоді найвищим будинком у світі.

Багато сходження Робера закінчувалися арештом, оскільки відбувалися без дозволу влади.

Реклама:

Головне сьогодні