ЖЖ атакували хакери

— 31 березня 2011, 11:21

"На даний момент LiveJournal дійсно працює некоректно, ми підтверджуємо цю інформацію Пов'язано це з тим, що ЖЖ піддається DDoS-атаці, але її джерело, як і адресата ми не можемо назвати", - заявила керівник LiveJournal Russia Світлана Іваннікова.

"Ця атака має дещо іншу природу на відміну від тих, що були в Живому Журналі раніше - атака подібної потужності трапляється вперше за історію ЖЖ. Ми не називаємо юзернейм користувачів, які піддалися атаці, але й не рекомендуємо робити поспішні висновки про те, що це відомі персони", - зауважила вона.

Судячи до всього, слова Світлани Іваннікової про "відомих персон" відносилися до чуток про те, що атаці хакерів піддався журнал Олексія Навальнного, який скаржився на подібні проблеми раніше.

Припущення про те, що ЖЖ "впав" через чергову DDoS-атаки на щоденник засновника "РосПила", опублікували деякі блогери (в Facebook і Twitter) і низка ЗМІ.

Іваннікова окремо зазначила, що ця проблема не має прямого відношення до іншого технічного збою, який мав місце 30 березня, пише Лента.ру з посиланням на прес-службу компанії SUP.

Вранці в середу свіжі записи в деяких Живих Журналах перестали відображатися в стрічках оновлень ряду користувачів.

"Труднощі з миттєвою появою записів у журналах деяких користувачів не пов'язані з DDoS-атакою, а з труднощами в роботі системи кешування", - сказала Іваннікова.

Живий Журнал є популярною платформою серед російських блогерів. У кириличної частини ЖЖ зареєстровано близько 4 мільйонів акаунтів.

Реклама:

Головне сьогодні