Черкаська влада обіцяє знову лікувати ниркових хворих у Німеччині

— 14 квітня 2011, 13:52

Повідомлення про припинення фінансування гемодіалізу у приватній німецькій клініці "Фрезеніус Медікал Кер Україна" на початку року надійшли до всіх 73 пацієнтів черкаської клініки.

Їм влада запропонувала проходити процедуру в обласній державній лікарні, де вісім наявних "штучних нирок" і без того обслуговують 39 хворих, повідомляє Deutsche Welle.

Причиною відмови від послуг німців обласна влада назвала їхню дорожнечу - майже 1400 гривень за процедуру в порівнянні з ціною у 938 гривень, яку розрахувала для себе влада. У компанії кажуть, що ці цифри "взяті з неба", адже методики розрахунку вартості подібних послуг у державі раніше не існувало.

Клініка погодилася брати за процедури принаймні стільки ще торік, проте цього року влада не захотіла укладати з компанією жодної угоди, каже керівник проекту зі створення мережі діалізних центрів "Фрезеніус Медікал Кер" в Україні Дмитро Михайловський.

Сьогодні методика розрахунку вартості гемодіалізу є, а обласна влада обіцяє укласти нову угоду з клінікою вже до 22 травня. На зустріч із головою облдержадміністрації Сергієм Тулубом приїхали у середу представники центральної компанії та посол Німеччини в Україні Ганс-Юрґен Гаймзьот.

"За моїм враженням, губернатор добре зрозумів, яке значення центр "Фрезеніус" має для регіону, а також рівень його привабливості для подальших інвестицій", - зазначив посол.

До слова, попервах компанія планувала відкрити в Україні до 10 центрів, інвестувавши в них у цілому 35 мільйонів євро. Поки ці плани відкладені до остаточного налагодження співпраці з черкаською владою. Тим часом іще один центр "Фрезеніус" працює в Чернігові, де консенсус із обласним керівництвом компанії знайти, очевидно, вдалося.

Реклама:

Головне сьогодні