В уряді хочуть зробити з Криму Анталію

— 18 квітня 2011, 19:05

Проект розвитку захiдного узбережжя Криму як курорту розробить Мiнiстерство iнфраструктури України та уряд автономії. Про це заявив мiнiстр iнфраструктури України Борис Колеснiков.

Він також зазначив, що до розробки будуть залучені iноземні фахiвцi, яких вiдберуть за конкурсом, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми уважно вивчили Пiвденний берег Криму - землi там розтягнули i проблемно створювати великi проекти. Тут, на захiдному узбережжi, ми хочемо створити проект за аналогiєю з турецькою Анталiєю - проект на 100 готелiв, на кiлька тисяч гектарiв, з розважальною зоною i мiжнародним аеропортом", - сказав він журналістам після огляду інвестиційних майданчикiв захiдної частини Криму.

Заплановано, що уряди України i Криму забезпечать пiдведення інфраструктури: мереж, електропостачання, дорiг, а також будiвництво нового мiжнародного аеропорту. Iнвестори побудують готельнi та розважальнi комплекси.

За словами Колеснiкова, завдання полягає в тому, щоб за 10 рокiв Крим приймав 20 млн. туристiв щорiчно, натомiсть в минулому роцi пiвострiв вiдвiдали 6 млн. вiдпочиваючих. Вiн зазначив, що захiдне узбережжя автономiї дуже пiдходить для розвитку iнновацiйних проектiв.

При цьому вiн нагадав: у Податковому кодексi передбачено, що на найближчi 10 рокiв усi новi, а також наявнi готелi звiльнять вiд сплати податку на прибуток. Також вiдповiдно до Податкового кодексу, малих пiдприємцiв на 5 рокiв звiльнять вiд сплати податку на прибуток, що надасть можливiсть, на думку Колеснiкова, розвивати курортну галузь у Криму.

У свою чергу прем'єр-мiнiстр Криму Василь Джарти запевнив, що уряд автономiї виконає велику роботу для того, щоб допомогти iнвесторам розвивати захiдне узбережжя Криму.

Велику роботу, за його словами, необхiдно виконати стосовно земельних вiдносин, з тим, щоб iнвесторам було легко отримати майданчики для розвитку свого бiзнесу. "Серйозна робота має бути в земельних вiдносинах, необхiдно подивитися власникiв земель. Ми повиннi мати 200-300 га для кожної зони розвитку i провести туди iнфраструктуру", - сказав В. Джарти.

Реклама:

Головне сьогодні