Австралійський суд дозволив 10-річному хлопчику змінити стать

— 20 квітня 2011, 14:31

Хлопчик на ім'я Джеймі два роки жив як дівчинка - одягався в жіноче вбрання, ходив до дівчачої вбиральні у школі та й взагалі виглядав "як дуже приваблива молода дівчина з довгим, світлим волоссям".

Батьки дитини звернулися до сімейного суду, щоб ті дозволили їхньому сину стати дівчинкою, пише Herald Sun.

За словами батьків, Джеймі з самого дитинства ідентифікував себе дівчинкою, і тому відчував себе "виродком", "дівчинкою в тілі хлопчика".

Тож дорослі, медики і психіатри побоювалися, що ранній початок статевого дозрівання може призвести до того, що Джеймі може завдати собі шкоди або навіть наважитися на самогубство.

Фахівець, який оглядав хлопця у 2009-му році, зауважив, що той "виглядав переконливою дівчинкою у всіх відношеннях", крім його статевих органів.

У зв'язку з цим батьки дитини звернулися до суду з проханням дозволити негайну терапію зі зміни статі.

Мати хлопчика впевнена, що, хоча Джеймі ще дуже юний, це в його інтересах. Остаточно її в цьому переконало рішення брата-близнюка Джеймі, який заявив: "У мене є сестра".

Перший етап терапії, спрямованої на те, щоб зупинити статеве дозрівання, має оборотний характер. Повторно питання буде обговорюватися, коли Джеймі виповниться 16 років. Тоді суд вирішить, чи варто хлопчикові проходитиме другий етап терапії, в ході якого він зможе приймати жіночі гормони, щоб стати більш схожим на дівчину.

Реклама:

Головне сьогодні