Ролики YouTube перевели в новий формат

— 20 квітня 2011, 16:45

Тепер всі ролики, що завантажуються на відеохостинг, автоматично перекодовуються у формат WebM, що розробляється Google спільно з Opera і Mozilla, повідомляє Лента.ру з посиланням на офіційний блог YouTube.

На WebM буде переведений весь архів відеороликів YouTube. На даний момент фахівці відеохостингу перекодували 30 відсотків роликів, на частку яких припадає 99 відсотків усіх переглядів на сайті.

Відеокодек WebM забезпечує відтворення роликів в браузерах, що підтримують HTML5, без необхідності використовувати сторонні плагіни, наприклад Flash Player. WebM підтримують останні версії браузерів Google Chrome, Mozilla Firefox і Opera.

Він є конкурентом іншого популярного кодека H264. Цей кодек підтримується браузерами Microsoft Internet Explorer і Apple Safari. Раніше YouTube оголосив про проведення тестових випробувань плеєра HTML5, в ході яких користувачі могли переглядати ролики як в WebM, так і в H264.

Тим не менш, користувачам браузера Microsoft буде надана можливість перегляду роликів в WebM. Для цього вони повинні будуть встановити спеціальну надбудову, розроблену Google. Ці надбудови доступні як для нового IE9, так і для попередніх версій браузера.

Відеокодек WebM був офіційно представлений Google в травні 2010 року на конференції розробників Google I/O. WebM відтворюються у Flash Player. Це означає, що ролики на YouTube, як і раніше будуть доступні в браузерах, що не підтримують HTML5.

Реклама:

Головне сьогодні