Табачник збирається змінити стандарти середньої школи

— 22 квітня 2011, 12:24

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України планує до кінця 2011 року разом із Академією педагогічних наук, вчителями та держуніверситетами розробити новий державний стандарт загальної школи і повної середньої школи.

Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, якого цитує Вiz.liga.net.

За словами міністра, Україна не зможе відмовитися від переходу на реальну профільну школу у старших класах. Він нагадав, що найкращі досягнення світова школа і освіта мають там, де у старших класах відбувається професіоналізація.

"Новий стандарт, якщо він буде стверджений всіма громадськими організаціями, Академією педагогічних наук, буде передбачати декілька модулів профільної школи: математичний, природознавчий та гуманітарний", - повідомив міністр.

Табачник також наголосив, що виконуючи програми економічних реформ президента України протягом квітня, рішеннями уряду було направлено 10,5 млрд. грн. На реалізацію освітніх програм протягом 4 років. За словами міністра, це чотири державні програми відносно розвитку дошкільної освіти, розвитку природознавчої та математичної освіти, професійно-технічної освіти та розвитку інформаційно-комунікаційних технологій.

Нагадаємо, нещодавно Д.Табачник повідомив, що українські школярі отримають єдиний електронний підручник.

Реклама:

Головне сьогодні