Онучка Альберта Ейнштейна померла у злиднях

— 22 квітня 2011, 14:34

70-річна Евелін Ейнштейн, яка в останні роки свого життя вела боротьбу за гроші дідуся, померла у злиднях.

Про це розповів близький друг покійної онуки фізика, повідомляє CNN.

Евелін Ейнштейн померла у своєму будинку в Олбані, штат Каліфорнія, минулого тижня.

"Вона завжди казала, що її дід, який для усіх був великим науковцем і Богом науки, для неї він був просто дідусем", - розповів друг Евелін.

Онучка Ейнштейна протягом багатьох років хворіла на цукровий діабет та мала проблеми із серцем.

Евелін померла у злиднях, хоча її знаменитий дід залишив по собі майна на десятки мільйонів доларів. Однак геній був у поганих стосунках з родиною, і позбавив дітей спадщини, залишивши усе майно та право на використання свого імені Єврейському університету в Єрусалимі.

Пізніше нащадки вченого намагалися відсудити хоча б частину спадщини, але марно.

Евелін Ейнштейн (прийомна дочка другого сина вченого Ханса) прожила важке життя. Хоча вона володіла п'ятьма мовами, отримала ступінь магістра середньовічної літератури в престижному університеті Берклі, її кар'єра не склалася. Жінці довелося змінити безліч професій: від офіцера поліції до ловця собак.

Особливо важко їй довелося після розлучення - протягом 13 років Евелін була одружена з ексцентричним професором антропології Гровером Кранцем, який намагався довести існування Снігової людини (Біг Фута).

Був час, коли Евелін ночувала в чужих машинах і харчувалася відходами, які знаходила у сміттєвих баках. Жінка неодноразово звинувачувала у всіх бідах знамените прізвище. Так, в мемуарах, які вона не встигла закінчити, онучка фізика пише, що ще в юності не знала, чи закохався у неї хлопець, чи просто хоче "переспати з Ейнштейном".

Зараз ім'я генія щорічно приносить Єврейському інституту 10 мільйонів доларів - серед покійних знаменитостей, які найбільше "заробляють", за рейтингом журналу Forbes Ейнштейн посів восьме місце.

Реклама:

Головне сьогодні