Українців лякають спекотним літом

— 26 квітня 2011, 11:26

Практика останніх десяти років показує, що цьогорічне літо буде дуже спекотним, повідомляють у Гідрометцентрі.

Проте одразу зазначають, що не таким пекельним, як у минулому році. "Літо-2010 було рекордно спекотним, однак два роки поспіль рекорду чекати не варто", - каже начальник Укргідрометцентру Микола Кульбида, якого цитує Сегодня.

Втім, Євген Червоненко переконує., що МНС уже готується до гарячого літа. "Ми готуємо розвідку пожеж із повітря і будемо розставляти літаки і гелікоптери по всій країні, щоб, у разі чого, прийти на допомогу", - каже він.

Погоджується із прогнозувальниками і народний синоптик Валерій Некрасов із Дніпропетровська. "Всі три літніх місяці сонце буде безжальним. Може статися посуха, пожежі, неврожай", - каже він. Некрасов також зазначає, що осінь буде "оксамитовою", а холод прийде аж у листопаді.

А от його колега із Луганська Леонід Горбань заспокоює: літо буде в міру тепле та дощове: "За моїми прогнозами, цим літом будуть часто іти дощі. На заході України опадів очікується трохи більше звичайного. На початку червня температура встановиться +19. У кінці місяця градус підніметься до +29. Весь липень буде триматися в міру тепла погода (+23-24°C). Хоча, після 26 липня декілька днів доведеться потерпіти +32. Проте спеку "зніме" дощ".

В серпні, за словами синоптика, погода буде пляжна - +22-23. "А уже у вересні буде класична погода. Вище +12 температура не підніметься", - каже він.

Реклама:

Головне сьогодні