Apple заперечує звинувачення у стеженні за власниками iPhone

— 28 квітня 2011, 12:37

"Apple не стежить за тим, де знаходиться ваш iPhone. Apple ніколи не робила цього і не збирається і надалі", - йдеться на сайті компанії.

Минулого тижня експерти в галузі безпеки Алісдер Аллан і Піт Уорден оприлюднили результати їх розслідування, згідно з якими мобільні пристрої iPhone і іPad 3G компанії Apple непомітно для користувача записують і зберігають дані про всі їхні пересування.

Дані про місцезнаходження власника смартфона або планшетника містяться в прихованому, але незашифрованому файлі, і за наявності відповідної програми цей файл можна відкрити - і повністю відновити, коли і де була людина з iPhone або iPad.

Файл з записами пересувань також зберігається на настільному комп'ютері власника iPhone або іPad при кожному підключенні для синхронізації даних і резервного копіювання, стверджували фахівці.

За словами експертів, фіксація переміщень з'явилася вперше з апдейтом операційної системи iOS4, випущеним в червні 2010 року, пише ВВС.

[L]Через тиждень Apple опублікувала на своєму сайті докладну відповідь, де пояснила, що не збирає інформацію про місцезнаходження власника смартфона, а зберігає "базу даних про точки доступу Wi-Fi і веж стільникового зв'язку" навколо місця розташування власника смартфона, "щоб ваш iPhone швидко і точно при необхідності міг знайти, де ви знаходитесь".

Компанія визнала при цьому, що фахівці Apple, які розробляли технологію, не надали достатніх роз'яснень.

Крім того, фахівці стверджували, що інформація про місцезнаходження зберігається часом місяці і навіть роки. Також пристрої продовжували запам'ятовувати дані навіть при відключенні функції геолокаціі.

Apple визнала, що мова йде про несправність, яку пообіцяла найближчим часом усунути.

За словами компанії, невеликий фрагмент інформації про точки доступу кешується в iPhone, але надалі планується зменшити його розмір і відмовитися від копіювання цього кеша в комп'ютер користувача.

В оновленій операційній системі вся геолокаційні інформація буде також зберігатися в зашифрованому вигляді.

Реклама:

Головне сьогодні