Білл Гейтс особисто ініціював купівлю Skype

— 18 травня 2011, 11:08

Засновник найбільшої софтверної корпорації світу Microsoft Білл Гейтс заявив, що саме йому прийшла думка про купівлю Skype і саме він переконував інших членів ради директорів підтримати її, повыдомляэ Інтерфакс-Україна.

"Я пропонував обговорити цю угоду на рівні ради директорів і проголосувати за неї", - сказав Гейтс в інтерв'ю Бі-бі-сі.

Минулого тижня Microsoft домовилась про купівлю Skype - найпопулярнішого, однак і досі збиткового сервісу інтернет-телефонії - за 8,5 млрд. доларів. Придбання Skype - найбільша угода коли-небудь здійснена Microsoft.

"Мені здається, що це чудова угода для Skype. І це чудова угода для Miscrosoft", - додав Біл Гейтс.

За його словами, рішення придбати Skype було для Microsoft стратегічним. "Ідея відеоконференцій приживеться, і вони будуть набагато популярнішими, ніж наразі. Насправді Skype уже зараз отримає гарний прибуток", - каже засновник Microsoft.

Раніше повідомлялося, що Skype отримає назву Microsoft Skype Division, при цьому нинішній головний виконавчий директор Skype Тоні Бейтс продовжить керувати підрозділом.

Skype було засновано у 2003 році. Штаб-квартира компанії знаходиться в Люксембурзі. Її послугами користуються 663 млн. користувачів зі всього світу, однак Skype і досі не вдавалося принести своїм засновникам прибуток.

Реклама:

Головне сьогодні