Парки і кафе українці міняють на парашути та мости

— 20 травня 2011, 11:36

Мешканців Харкова все менше стали влаштовувати тихі посиденьки на берегах водойм, в кафе, прогулянки на конях. Тепер вони шукають екстрім.

Стрибки з парашутами і польоти на літаках, кажуть авіатори, користуються популярністю із року в рік. У пошуках адреналіну прямують на аеродром "Коротич" і молодь, і люди у віці, але перші отримують його у польоті з парашутом, а інші - у реактивних і прогулянкових літаках, пише "Сегодня".

"Відчуття - незабутні! Почуття вільного польоту, висота, земля під ногами вся у різнобарвних клаптиках. Після приземлення перша думка: "Хочу ще!!!" - каже харків'янин, що стрибнув із парашутом, Євген Чорний.

Ще одне не дуже розповсюджене, та дуже екстремальне захоплення у городян - стрибки на мотузці із мосту на Кільцевій дорозі з висоти 18-20 метрів.

"В цьому році ми ще не стрибали. Скоріше за все, сезон відкриємо у червні. Бажаючі є. Люди приходять різні: колись стрибала компанія готів, був і 65-річний чоловік", - каже організатор руху роупджампінга Олександр Очаківський.

За його словами, у Харкові - одиниці тих, хто займається стрибками із мотузкою. А от альпіністи, що за якихось причин не можуть іти в гори, так отримують емоційну розрядку.

Для "приземлених" екстремалів у Харкові теж є пропозиція - можна пробратися під землю. Та спеціалісти стверджують, що самому чи з екскурсоводом-дилетантом цього робити не можна. Адже підземелля не пристосовані під екскурсійні об'єкти.

Якщо вас цікавить підземне життя і наукові дослідження - варто звернутися у фонд "Діти підземелля", що займається вивченням штучних підземель (спелестологами).

"В першу чергу, ми проводимо наукомістку роботу. Вивчаємо споруди, працюємо у бібліотеках і архівах, проводимо опитування місцевого населення, дізнаємося все про них, готуємо експедиції", - каже член правління фонду Ігор Денисенко.

Якщо вам виповнилося 18 років, є жага до підземної науки і немає протипоказань за станом здоров'я, то спелестоголи приймуть вас.

Реклама:

Головне сьогодні