Закрито аеропорти Гамбурга і Бремена, на черзі - Берлін

— 25 травня 2011, 11:20

Хмара попелу з ісландського вулкану Гримсвотн досягла території Німеччини та змусила місцеву владу закрити кілька північних аеропортів.

За повідомленнями Deutsche Welle, припинили роботу аеропорти Бремену, Гамбурзі та Любеку. "Концентрація вулканічного попелу перевищила припустимі норми", - сказано в поширеній напередодні заяві відомства з контролю за безпекою польотів у Ганновері.

Очікується, що упродовж кількох годин буде закрито аеропорти столиці ФРН Берліна. Як довго триватиме заборона польотів, наразі невідомо. Міністр транспорту Німеччини Петер Рамзауер очікує, що вже у другій половині дня середи заборону на польоти можуть скасувати. Він послався на дані метеорологів.

Іншим великим аеропортам - у Франкфурті-на-Майні, Дюссельдорфі, Кельні та Мюнхені - закриття поки не загрожує.

Нагадаємо, раніше хмара вулканічного попелу змусила закрити аеропорти на півночі Великобританії, щоправда там експерти очікують нормалізації ситуації. Загалом у Європі у вівторок було скасовано понад 500 рейсів. Пасажирам рекомендують звертатися за додатковою інформацією до авіакомпаній.

Припускають, що може повторитися ситуація минулого року, коли виверження в Ісландії вулкану Ейяфьяллаєкуль паралізувало авіасполучення в Європі на кілька тижнів. Виверження вулкану Гримсвотн триває.

Повідомляють, що його активність більша, ніж торік у Ейяфьяллаєкуль, але хмара попелу швидше розсіюється. У вівторок вона рухалася в напрямку півночі Німеччини, Данії, а також півдня Норвегії та Швеції.

Реклама:

Головне сьогодні