Останній дзвоник 2011: як святкує українська молодь

Сьогодні в Україні і Києві пролунав останній дзвоник.

Не дивлячись на те, що на головній площі міста Майдані Незалежності готувалися до концерту і не пускали купатися у фонтанах, молодь не послухалася й все одно освіжилася у прохолодній воді. І хоча на вулиці не найтепліші дні, випускнити бризкалися та купали один одного, раділи закінченню школи.

Зазначимо, що вже 30 травня випускники під час урочистих зборів отримають документи про повну загальну середню освіту.

Тут і далі - фото Дмитра Ларіна

Очевидці кажуть, що "випускні" гуляння пройшли не так бурхливо, як у попередні роки. Однак, і одинадцятикласників було не так багато. В основному святкує 9-й клас.

Нагадаємо, цього року в Україні приблизно 7777 випускників 11-х класів - це найменша кількість випускників за останні кілька десятків років (у минулому році їх було 19 тисяч).

У Головному управлінні освіти і науки пояснили, що така ситуація склалася у зв'язку з переходом на нову програму навчання.

Дев'ятий клас, який традиційно також вважають випускним, цього року завершили майже 24 тисячі учнів. А випускниками початкової школи, тобто 4-го класу, стали близько 20,5 тисячі учнів.

До речі, цього року не було битих пляшок із недопитим пивом. Молодь "бавилася" енергетичними напоями, гамбургерами та кока-колою.

Реклама:

Головне сьогодні