Сектанти лікували хворих прикладанням журналу, сонцем та чаєм. Є жертви

— 8 червня 2011, 14:36

У Новосибірську (Росія) затримали лідера місцевого відділення секти, яка обіцяла зцілення від усіх хвороб - від лупи і мігрені до СНІДу, туберкульозу і раку.

Рецепт простий: достатньо дивитися на сонце, пити чай з сіллю і прикладати до хворих місць журнал, який видавав голова цієї ж організації ("Алля-Аят" (АЯТ). Звертатися до лікарів при цьому не можна. Люди вірили, сплачували десятки тисяч рублів. І вмирали, не дочекавшись одужання, повідомляє Вести.ru.

День АЯТа в Новосибірську наступав 1-го і 18-го числа кожного місяця. У міському будинку культури - аншлаг. Представники секти, назву якої можна перекласти як "Енергія сонця", розповідають про життя без ліків і поліклінік. Ті, що прийшли на лекцію намагаються дотримуватися цих порад.

"У мене дитина хворіє на дерматит. Ось, лікую його чаєм солоненьким, сонечком, - говорить мешканка Новосибірська. - У нього обличчя все червоне, але це тимчасово, це піде".

Простий рецепт: "молитися, постійно перебувати на сонці і пити чай з молоком і сіллю" зі сцени пропонувався і від нежиті з головним болем, і від важких онкологічних захворювань.

ВІДЕО ДНЯ

Одна з жінок, за словами родичів, на так зване "лікування" витратила близько двадцяти тисяч рублів. "З півроку вона десь лікувалася. Їй ставало все гірше і гірше, навіть їсти перестала, як під гіпнозом ходила", - розповідають родичі жінки.

Телефонувати і вимагати розрахунку з АЯТа перестали лише після того, як дізналися, що пацієнтка померла. До останніх днів, за порадою сектантів, вона не спілкувалася з лікарями. Оперативникам відомо чотири випадки, коли навмисна відмова від офіційної медицини коштувала життя онкохворим.

Лідер секти Фархад Абдуллаєв - колишній водій з невеликого селища під Алма-Атою обіцяв усім чудесне зцілення від хвороб. Але в рідному Казахстані у керівників АЯТа виникли серйозні проблеми з правоохоронними органами. Це і змусило, так званих, "цілителів" перебратися до Росії.

На лекціях вони переконували, що засновник течії "Алля-Аят" - божественна особистість і спілкується з кожним пацієнтом "на клітинному рівні". Навіть журнали з зображенням Абдуллаєва, нібито, надають лікувальну дію. Їх треба було не тільки читати, але і прикладати до хворих місць.

Насправді, вважають у новосибірській поліції, це - звичайне шахрайство. "Продаж журналів і дисків з відеозаписом - це перша стаття доходів. І друга - це лікування, яке проводилося на квартирах", - говорить заступник начальника Центру з протидії екстремізму ГУ МВС Росії по Новосибірській області.

Оперативниками затримано відповідального за роботу секти в Новосибірську Валерія Мільштейна. Відомо, що він був тричі засуджений. Кримінальну справу порушено за статтею "Шахрайство". Слідчих тепер очікує довга й кропітка робота - знайти всіх сибіряків, які постраждали від "лікування чаєм і сонцем".

Реклама:

Головне сьогодні