Бі-бі-сі покаже процес евтаназії мільйонера

— 10 червня 2011, 13:07

Британський телеканал Бі-бі-сі готується показати фільм, в якому показано процес евтаназії.

Автором документальної кінострічки, що вийде в ефір 13 червня, став відомий англійський письменник та прибічник легалізації добровільної смерті Террі Пратчетт, повідомляє Мeddaily із посиланням на The Daily Telegraph.

Історія, про яку йдеться, пов'язана з одним із пацієнтів відомої швейцарської клініки Dignitas, що допомагає важко хворим людям піти із життя. В цьому фільмі він зветься просто Пітер. Однак, як стало відомо журналістам, цією людиною є британський мільйонер Пітер Смедлі.

Смедлі страждав від захворювання рухових нейронів головного мозку. Діагноз був поставлений два роки тому. Британець знав, що ця хвороба невиліковна, і хвора людина приречена до болісної смерті. Тому він вирішив скористатися процедурою евтаназії.

Утім, евтаназія у Великобританії заборонена і йому довелося відвідати Швейцарію, де 10 грудня 2010 року він випив отруту і помер. Перед смертю його спитали, чи готовий він померти. Хворий відповів "так". Він також подякував усім присутнім, серед яких була і його дружина. Пратчетт також супроводжував Смедлі і знаходився поряд із ним до останніх хвилин його життя.

Між тим, друзі Смедлі не знали про те, що він вирішив піти з життя. Не знали вони і про смертельний діагноз. Через кілька днів вони отримали листи, в яких Смедлі говорив про те, як гарно він ставився до них.

Пратчетт, у якого раніше діагностували хворобу Альцгеймера, є одним із затятих прихильників легалізації евтаназії. Він сподівається, що відзнятий фільм допоможе переконати британську владу у необхідності зміни відповідного закону.

Раніше інший британський телеканал - Sky - показав документальний фільм, у якому було зафіксовано останні хвилини життя 59-річного британця Крейга Еверта. Він страждав від тієї ж хвороби, що і Смедлі, і також був змушений виїхати з Англії та скористатися послугами Dignitas.

Реклама:

Головне сьогодні