Жінки надають перевагу червоному вину

— 14 червня 2011, 11:42

Більшість жінок вважають за краще вживати червоні вина, ніж білі, рожеві або пиво. Такий висновок було зроблено за результатами опитування, що проводилося в п'яти країнах (Франція, Китай, США, Німеччина та Великобританія).

Організатором опитування виступила всесвітньо відома виставка Vinexpo, а також журнал Elle у Франції і Китаї, Wine Spectator в США, Konsum Gottinnen у Німеччині та Decanter у Великобританії.

Отримані результати показали, що всупереч поширеній думці, ніби жінки віддають перевагу білому вину, 68% опитаних респонденток сказали, що вони полюбляють гарне червоне вино більше, ніж біле або пиво.

Майже усі опитані мешканки Франції сказали, що коли мова йде про створення романтичної вечері з коханою людиною, келих вина буде дуже доречний. З ними згодні лише 10% з усіх опитаних жінок Англії та лише 5% жінок з Китаю.

58% з опитаних жінок пояснили, що вони також добре розуміються на винах, як і чоловіки, а 11% упевнені, що навіть краще за них. 44% респонденток зазначили, що вони самостійно купують вина в супермаркетах, і взагалі, вживають вино не менше, ніж один раз на тиждень.

Як показало опитування, останнім часом, серед представниць прекрасної статі стає популярним рожеве вино, особливо його люблять жінки у Франції. Світова статистика свідчить, що з 2009 року споживання Розе зросло на 160%.

Для 70% француженок визначальним фактором під час вибору вина є його походження (регіон виготовлення). З ними солідарні і азіатки. Жінки з США купують вино за сортом винограду, а респондентки з Великобританії - за його ціною.

Повні результати опитування будуть оприлюднені на всесвітній виставці вина Vinexpo-2011, що пройде в Бордо з 19 по 23 червня.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні