Норвегію визнано найдорожчою країною для проживання

— 14 червня 2011, 17:18

Норвегію визнано найдорожчою країною для проживання іноземців - зразу два її міста, Осло і Ставангер, опинилися в п'ятірці рейтингу найдорожчих мегаполісів світу.

Компанія Employment Conditions Abroad (ECA International) представила свій черговий рейтинг вартості життя в різних містах світу для іноземців. Подібні списки компанія представляє двічі на рік, порівнюючи товари і послуги для іноземців за 128 критеріями в 400 містах планети, пише Еuromag.ru.

Перші п'ять місць рейтингу у 2011 році поділили між собою японські і норвезькі міста. Найдорожчим містом планети визнано Токіо, слідом за ним, як і рік тому, йде Осло. Третє місце дісталося японській Нагої, після якої знову йде Норвегія - місто Ставангер. Замикає п'ятірку Йокогама.

Шоста сходинка дісталася швейцарському Цюріху, який в 2010 році займав лише 10-е місце. Крім того, Женева опинилася на 8-му місці, Берн - на 10-му, а Базель - на 11-му. Всі ці три швейцарські міста в порівнянні з минулим роком піднялися на одну сходинку вгору.

Першим європейським містом, який в порівнянні з 2010 роком став дешевше, виявився Копенгаген. У новому рейтингу він посідає 12-е місце, що на чотири позиції нижче торішнього списку.

ВІДЕО ДНЯ

Слідом за Копенгагеном йде фінська столиця Гельсінкі, а 14-е місце дісталося Москві, яка піднялася на один пункт. Таким чином, російська столиця за вартістю проживання іноземців виявилася дорожчою Стокгольма (17-е місце), Парижа (20-е місце), Гетеборга (30-е місце), Відня (34-е місце) і Берліна (35-е місце) .

Причому з цих міст Париж, Відень і Берлін істотно подешевшали в порівнянні з минулим роком. Наприклад, столиця Франції опустилася в списку на чотири рядки, столиця Австрії - на 11, а столиця Німеччини - на 10.

Санкт-Петербург опинився на 38-му рядку. Причому порівняно з минулим рейтингом Північна столиця Росії подорожчала відразу на 21 рядок (у 2010 році вона займала 59-е місце).

При розрахунку індексу дорожнечі, ECA International оцінює вартість кошика, що включає в себе 128 товарів і послуг (продукти харчування, комунальні послуги, гігієнічна продукція, одяг, електротовари, розваги і т.д.). Рейтинг цього року показує, що європейські міста стрімко втрачають свої місця - їх витісняють азіатські мегаполіси.

Як говориться у звіті компанії, в першу чергу в цьому винна різниця обмінних курсів. В результаті, утримувати лідерство Японії допомагає сильна ієна.

Реклама:

Головне сьогодні