В Єгипті скасовують авіарейси через виверження вулкана в Еритреї. Відео

— 15 червня 2011, 11:08

Управління цивільної авіації Єгипту ввело у вівторок надзвичайний стан. На країну рухається хмара попелу, яку викинув вулкан Набро у сусідній Еритреї.

Як повідомляє Gazeta.ua, аеропорт Каїру закритий для вильотів в сусідні країни - Судан і Еритрею. Скасовано рейси провідної авіакомпанії Єгипту EgyptAir з Каїра до Хартум і Асмер.

Влада боїться, що хмара може накрити аеропорт Хургади і тоді доведеться тимчасово зупинити польоти з різних країн в це курортне місто, що може стати ще одним ударом для туристичної індустрії Єгипту.

У свою чергу, інше джерело повідомляє, що хмара попелу досягла вже південних районів Ізраїлю. Вона знаходиться на висоті від 14 до 15 кілометрів. Вулканічний попіл додає хмарам над Червоним морем сірувато-синюватий відтінок.

Згідно з повідомленням Консультативного центру з вулканічного попелу, який базується у Франції, хмара еритрейського вулкану може накрити також Саудівську Аравію, Йорданію і деякі інші країни регіону.

Зазначимо, що в перших повідомленнях на цю тему, винуватцем авіаційного переполоху на черговому континенті називався вулкан Дуббі в Еритреї, останнє виверження якого відбулося в 1861 році. Проте, за версією незалежних експертів, попіл викидає не Дуббі, а розташований північніше вулкан Набро. При цьому наголошується, що даних про минулі виверження Набро немає і вулкан вважався вимерлим.

Реклама:

Головне сьогодні