Тест

Червоне вино знижує ризик виникнення інфаркту

Щоденне споживання червоного сухого вина у невеликих кількостях знижує ризик виникнення інфаркту. До такого висновку дійшли фахівці української Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика.

Як показали проведені дослідження, в 200 грамах червоного сухого вина є 28 грам речовини під назвою етанол, яка позитивно впливає на профілактику серцево-судинних захворювань. "Така порція вина рекомендована для щоденного застосування. Однак, вона всього лише середній показник. Наприклад, жінки можуть вживати і меншу дозу. У цілому, слід враховувати вагу і зріст людини", - сказала доцент кафедри кардіології та функціональної діагностики Національної медичної академії післядипломної освіти ім. Шупика Ірина Давидова.

Особливо вона підкреслила, що головне - не перестаратися з дозами вина. У ході проведення профілактики краще вживати маленькі порції, ніж великі. Адже регулярне вживання великої кількості вина може викликати прямо протилежний ефект - цироз печінки або розвиток серцево-судинних захворювань. При цьому, лікувальний ефект буде досягнутий тільки якщо пити натуральне червоне сухе вино. Ніякі інші види вина або спиртних напоїв користі для організму не принесуть.

За матеріалами газети "Коментарі".