Афганістан визнано найнебезпечнішим для жінок

— 15 червня 2011, 14:52

Високий рівень насильства, погана система охорони здоров'я та бідність забезпечили Афганістану статус найменш небезпечної країни для жінок, повідомляє Бі-бі-сі.

Про це свідчать дані дослідження фундації Thomson-Reuters. Наступні в антирейтингу - Демократична Республіка Конго та Пакистан.

Слідом іде Індія - через велику кількість абортів дівчаток і сексуальну експлуатацію. П'ятою найбільш небезпечною для жінок країною визнали Сомалі.

За словами Антонелли Нотарі - голови об'єднання Women Change Makers, яке підтримує соціально активних жінок по всьому світу - військовий конфлікт, авіаудари НАТО і культурні особливості роблять Афганістан найбільш небезпечним місцем для жінок.

"Крім того, жінок, які роблять спроби висловлювати свою позицію, виконувати певні соціальні функції, які кидають виклик усталеним соціальним стереотипам щодо того, що є прийнятним для жінок, а що - ні, наприклад, робота поліцейськими чи дикторами новин, часто залякують, або вбивають", - додає Антонелла Нотарі.

Участь у дослідженні взяли понад 200 експертів із п'яти континентів.

"Опитування продемонструвало, що такі "підводні камені", як брак освіти, або жахливий рівень доступу до охорони здоров'я, становлять таку ж смертельну небезпеку, а може навіть більшу, ніж зґвалтування і вбивства, про які зазвичай кричать заголовки газет", - каже виконавчий директор фундації Thomson-Reuters Монік Вілла.

Пакистан включили до переліку за високі показники "родової помсти, так звані, вбивства заради честі і ранніх шлюбів".

Індія опинилася на четвертому місці, в першу чергу, через поширену практику абортів зародків жіночої статі, дітовбивство і торгівлю людьми, зазначають у доповіді.

Реклама:

Головне сьогодні