Українцям стали частіше відмовляти в отриманні "шенгену"

— 16 червня 2011, 11:48

Українцям стало складніше отримати шенгенську візу в деякі країни ЄС.

Як повідомляє газета Сегодня, у турагентствах відзначають, що деякі європосольства, особливо Франції та Іспанії, дійсно посилили вимоги.

Якщо ще рік тому, їм було достатньо, що у туриста зарплатня сягає 3 тисячі гривень, то зараз потрібно 5 тисяч. "А у французькому посольстві стали "боятися" незаміжніх дівчат. Для них вони - потенційні іммігрантки. Майже в 95 випадків із 100 відмовляють у візі. Навіть якщо у туристки на банківському рахунку більша сума, ніж потрібно", - розповіли в турагенції Happy holidays.

Таким клієнткам радять подавати в посольство фото, де дівчина не нафарбована.

В агентствах також зазначають, що за останній рік складно стало отримати візу навіть для групових турів. "Іспанія і Франція стали нас зобов'язувати брати заставу з туристів у 50-100 євро. Після повернення вони (туристи - авт.) показують нам закриту візу і отримують назад гроші", - кажуть у Happy holidays.

Щоб напевно отримати шенген, агентства для автобусних турів відкривають візу тієї країни, через яку в'їжджають до Іспанії та Франції, наприклад, італійську.

"Найчастіша причина відмови у візі - мовляв, у посольстві не бачать підстав для повернення туриста в Україну", - розповіли у туркомпанії "Інкомартур".

Там нарікають, що посольства не повідомляють про зміни в подачі документів: "Нам повертають документи, мовляв, бланки помінялися. Не повідомляють про доповнення в пакеті документів, чим створюють нам аврали".

А от Італія та Греція стали менше відмовляти українцям у візі, кажуть в турагентствах.

Реклама:

Головне сьогодні