Тест

Росіянка покупалася оголеною в крижаній воді з білими китами. Фото

Російська чемпіонка з фрідайвінгу Наталія Авсеєнко в Арктиці роздяглася догола і пірнула в ополонку, щоб у воді з температурою мінус 1,5 градуса Цельсія (температура солоної води може опускатися нижче нуля) скупатися в товаристві двох білух, пише ТСН.

Ефектні фотографії Авсеєнко і білух за прізвиськами Мотрона і Нільма були зроблені ще в квітні, але тільки зараз вони викликали сплеск інтересу з боку інтернет-користувачів і з'явилися, в тому числі, на сайті британського таблоїду The Daily Mail.

36-річній Авсеєнко довелося зняти з себе весь одяг, оскільки, на думку фахівців, що вивчають білух, цим тваринам не подобаються дотики до шкіри штучних матеріалів, таких як скафандри для підводного занурення. Крім того, одяг заважає ехолокації, яку використовують кити для сприйняття навколишнього світу.

Поки Наталя готувалася до занурення, білухи з нетерпінням чекали її, виринаючи на поверхню.

Білухи відрізняються від інших морських тварин тим, що їх морди, подібно до морд дельфінів, можуть передавати різні складні емоції, властиві людині. По виду двох білух було видно, що їм подобається гратися з Наталею, вони начебто радісно посміхалися спортсменці.

У природі по всьому світу мешкає приблизно 100 тис. білух.

Унікальний експеримент проходив на північному заході Росії в Мурманській області в Білому морі неподалік від Полярного кола, де знаходиться дельфінарій. Тут китів і дельфінів приручають фахівці перед тим, як відправити їх у дельфінарії по всьому світу. Шлях в океан тваринам перепиняють спеціальні сітки.

Наталя, яка в цілому провела у воді рекордні 10 хвилин і 40 секунд, при плаванні під водою використовувала методи йоги, щоб правильно затримувати подих у крижаній воді. В іншому випадку при такій низькій температурі дихання може перехопити, і людина загине.

Непідготовленій людині було б достатньо для смерті п'яти хвилин перебування у крижаній воді.

Наталія Авсеенко народилася в 1975 році, є чемпіонкою світу з фрідайвінгу в командному заліку 2006 і 2008 років, кандидат культурології. Авсеенко очолює школу фрідайвінг "FSNA".

Вона входить до п'ятірки найсильніших спортсменок за всю історію фрідайвінгу в дисциплінах: статика, динаміка в ластах, постійна вага, постійна вага без ласт.

Фото з dailymail.co.uk