Кінну міліцію Запоріжжя звинувачують у жорстокому поводженні з тваринами

— 20 червня 2011, 10:51

Захисники тварин поскаржилися меру Запоріжжя та прокуратурі міста на жорстоке поводження з тваринами на острові Хортиця. Під зверненням до влади міста підписалися більше восьмисот городян. Природоохоронці закидають працівникам кінної міліції байдуже і зневажливе ставлення до коней, пише Deutsche Welle.

Тварини недоїдають. Це наочно демонструють фото цих коней, зроблені небайдужими запоріжцями, каже голова запорізької молодіжної організації "Служба захисту тварин" Олена Архіпова. "Факти говорять самі за себе. Фотографії не підроблені - їх робили різні люди", - прокоментувала Архіпова.

За словами Архіпової, у кінної міліції не передбачений у штатному розкладі ветеринар, тому коні дуже хворіють. Щоб привести їх в нормальний стан, потрібна довготривала реабілітація. Активісти організації нині збирають допомогу для голодних міліцейських коней, бо зимою коней практично не годували: вони їли двічі на день мізерну кількість сіна.

Натомість командир батальйону патрульної служби Запоріжжя Андрій Філін заперечує, що їхні коні голодують. Фахівець, який опікується кіньми, визнає, що з чотирнадцяти коней, які були на службі у кінній міліції, зараз залишилося дванадцятеро. Однак тварини померли не від голоду, а від старості.

"Постійно була заготівля сіна, зерна. Деяким коням моїм по 17-20 років, а коні живуть 20-25 років. Ми ж коли старіємо, то не повніємо", - сказав Філін. Скільки складає річний бюджет на утримання коней у запорізькій кінній міліції та чи в повному об'ємі надходять кошти на поповнення раціону тварин, Андрій Філін не відповів, зазначивши, що це питання не в його компетенції.

Разом з тим командир батальйону патрульної служби наголосив, що коней оглянув ветеринар і на цьому тижні має бути висновки цієї експертизи, чи можуть тварини й далі "служити в міліції". Про фото, які демонструють жахливий стан коней, Філін сказав, що "все залежить від ракурсу, з якого фотографувати".

Експерти з розведення коней наголошують, що з будь-якого ракурсу, коні мають виглядати здоровими, особливо влітку, коли є зелений корм. За нормальної годівлі кінь має їсти п'ять разів на день.

Реклама:

Головне сьогодні