Вино допомагає зберегти зуби

— 21 червня 2011, 15:00

Келих вина є відмінною профілактикою запалення ясен і багатьох зубних захворювань. Такого висновку дійшли італійські стоматологи, в ході проведених експериментів.

Так, дослідницька група, під керівництвом професора Габріелла Гаццані з Італії, провели цікавий дослід. Придбане у супермаркеті червоне вино Вальполічелла (Valpolicella) і Піно Неро (Pinot Nero) було розлито по келихах, в які попередньо додали бактерії. Через деякий час, дослідники помітили, що більша частина бактерій-стрептококів і різних інфекцій (які часто викликають хвороби верхніх дихальних шляхів і ротової порожнини) загинули.

Таким чином, вино - це не тільки прекрасний напій, який можна вживати як аперитив або поєднувати з різними закусками, а ще й відмінний засіб для профілактики стоматологічних захворювань і хвороб дихальних шляхів.

При цьому, немає жодної різниці яке вино буде споживатися. Головне - не перевищувати норму профілактики.

Нагадаємо, вже було доведено, що регулярне споживання червоного сухого вина знижує ризик виникнення хвороби Альцгеймера, раку та серцево-судинних захворювань. Безумовно, мова йде про те, щоб проводити профілактику в зрілому віці.

Реклама:

Головне сьогодні