Новий Firefox не дозволить стежити за користувачами

— 22 червня 2011, 16:11

Mozilla випустила п'яту версію веб-браузера Firefox.

Як повідомляє Cnews, основним нововведенням в Firefox 5 є можливість зробити так, щоб сайти не могли стежити за користувачем - не записували його історію відвідувань веб-сторінок та інші дані. Відповідна опція знаходиться в налаштуваннях приватності.

Утім, розробники Firefox додали цю можливість не першими - раніше аналогічна опція з'явилася в Internet Explorer 9 і Google Chrome. Крім того, вона додана ​​у версію веб-браузера Apple Safari, яка буде присутня в оновленій операційній системі Mac OS X Lion. Тим не менше, в Mozilla стверджують, що певною мірою, першість їм все таки належить - дана опція з'явилася у всіх платформах, включаючи мобільний Android.

В цілому, стверджують в Mozilla, п'ята версія містить більше тисячі змін, але у своїй більшості вони є виправленнями дрібних недоліків. Не змінився й інтерфейс - він залишився таким самим, як в Firefox 4.

Нова версія вийшла всього через 3 місяці після виходу останньої. Справа в тому, що Mozilla перейшла на новий режим роботи, що передбачає частіший випуск нових версій. Розробники планують випускати нову версію програми кожні 16 тижнів, тому до кінця поточного року, можливо, світ побачить ще й шоста версія.

Реклама:

Головне сьогодні