Тест

Користувачів YouTube будуть ув'язнювати за завантаження піратського відео

Комітет сенату США розглядає законопроект, який покликаний ув'язнювати інтернет-користувачів, що завантажують піратський контент в мережу.

Як повідомляє Газета.ru із посиланням на Pcworld.com, новий закон може торкнутися мільйонів користувачів відеохостингу YouTube і соціальних мереж.

Якщо законопроект буде прийнятий сенатом і його підпише президент США Барак Обама, за порушення закону інтернет-користувачам буде загрожувати до п'яти років в'язниці.

Видання зазначає, що за основу взято пакет законів про захист авторських прав, але до нього додано визначення "публічна демонстрація за допомогою електронних пристроїв" (відеотрансляція).

Утім, законопроект вводить обмеження: порушенням не вважатиметься, якщо за шість місяців кількість переглядів відеоролика не перевищить 10, а сумарний втрачений прибуток власника прав на відео складе менше 2,5 тис. доларів

Видання наводить думку інтернет-експертів, які вважають, що користувачам YouTube не варто побоюватися судового переслідування , адже вважають, що закон буде спрямований проти великих гравців.