Кустуріца пише книгу про Достоєвського

— 22 червня 2011, 17:13

Сербський режисер і музикант Емір Кустуріца, що приїхав до Санкт-Петербургу для участі у фестивалі мистецтв, пише книгу про Достоєвського "Дорогий мій Федір" і не виключає можливості зняти по ній фільм у Петербурзі, пише Інтерфакс.

"Я кожного разу приємно здивований, коли приїжджаю до Петербурга. У ньому така гармонія і піднесеність! Місто надихає на створення музики, і тому він ідеальний для проведення таких фестивалів", - сказав Кустуріца.

Режисер також поділився своїми думками і про мистецтво. "Спірне питання - чи впливає мистецтво на життя. Музика, з одного боку, може врятувати людину. Адже твори Моцарта на 70% знижують кількість нападів у хворих на епілепсію. Але, з іншого боку, незважаючи на "Війну і мир" люди продовжують воювати, а після творів Достоєвського люди все одно вбивають ", - зазначив Е. Кустуріца.

Кустуріца приїхав в Петербург, щоб 23 червня взяти участь у концерті-закритті Першого Міжнародного фестивалю мистецтв ім. Ісаака Шварца. Він вийде на сцену разом зі своїм оркестром "The No Smoking Orchestra", Юрієм Шевчуком та тріо "Лойко".

Реклама:

Головне сьогодні