Тест

Які спиртні напої краще не вживати влітку

Влітку, найбільш небезпечними алкогольними напоями для організму є слабоалкогольні напої у банках, пише Комсомольская правда в Украине.

Як правило, такі коктейлі мають приємно-освіжаючий лимонно-м'ятний запах і присмак, тому їх можна вживати практично безконтрольно. Ягідно-фруктові аромати в головному мозку асоціюються з "лимонадом", а не з алкоголем, тому є високий ризик постійно знаходиться в стані алкогольного сп'яніння.

Крім того, навіть одна така баночка слабоалкогольного коктейлю містить чималу дозу горілки, в яку додають синтетичні барвники, підсилювачі смаків, які позбавляють апетиту, і споживач перестає думати про закуску.

Іще одним "підступним" напоєм є пиво. Звикнути до пива найлегше влітку, тим паче, що сп'яніння відбувається не відразу, а поступово. Особливо швидко до нього звикають підлітки, купуючи його в якості прохолодних напоїв.

Але, як відомо, регулярне споживання пива негативно діє на печінку та підшлункову залозу. До речі, 500 мл пива - це еквівалент 60 грамам горілки, а випивши 3 пляшки можна вважати, що випив її майже стакан. Фахівці рекомендують у спеку вживати світлі сорти пива з невеликим вмістом алкоголю (до 4%) і до 1 л на добу.

Небезпечними напоями також можна вважати барні коктейлі, в яких змішано декілька видів алкоголю. Такі мікси можуть давати сильне похмілля, і є дуже шкідливими для організму, особливо в спеку.

Десертні вина, лікери, вермути не вгамовують спрагу, а, навпаки, зневоднюють організм і викликають відчуття втоми. Влітку від важких напоїв краще утриматися. Вживати їх слід після їжі у невеликих кількостях або розбавляти водою або соком.

Міцні алкогольні напої, такі як віскі, горілка, текіла спочатку викликають розширення судин, а потім спазм. Тому в спеку їх краще не вживати, оскільки вони спричиняють перегрів організму і, як наслідок, тепловий удар. Вживати міцний алкоголь бажано ввечері і за хорошим м'ясним столом. Про коньяк влітку взагалі бажано забути, бо він має зігріваючий ефект: спочатку сильно розширює судини, потім відбувається потовиділення.

Найбільш нешкідливий алкогольний напій, який краще пити влітку - це сухе червоне і біле вино. Воно відмінно знімає втому і добре вгамовує спрагу.

Звичайно, варто пам'ятати про те, що навіть вином не варто зловживати. Сухі вина можна розбавляти мінеральною або негазованою водою, але все ж їх краще не пити на голодний шлунок.

Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на газету "Комсомольская правда", в будь-якому вигляді заборонені.