В спеку радять пити рожеве вино

— 29 червня 2011, 13:00

Американські експерти в галузі культури споживання вважають, що найкращим напоєм для літа є рожеве вино. Особливу перевагу, на їхню думку, варто віддати рожевим винам з Іспанії, повідомляє видання Drinkinform.

Рожеві вина з регіонів Кастилія, Кампо де Борха і Ріоха відрізняються вишуканим смаком, яскравим букетом та освіжаючим ефектом, що так необхідно в спекотну пору року. Такі вина, розбавлені мінеральною водою або з додаванням кубиків льоду, здатні швидко втамувати спрагу.

Проте, в спеку не варто вживати міцні рожеві порто, якими славиться сусідня Португалія.

Мова йде про тихі рожеві вина, з середнім рівнем алкоголю, які є гідною заміною "важким" червоним винам і "специфічним" білим. Тим більше, що рожеві вина, за гастрономічним поєднанням, підходять до багатьох страв та десертів.

Крім Іспанії, класичні рожеві вина у Європі виробляє Франція та Італія. Останнім часом, естафету у їх виготовленні підхопило багато виноробів Нового Світу: з Австралії, Чилі, США.

Рожеві вина також виготовляють і в Україні. Утім, в асоціації українського споживача вони пов'язані, насамперед, з солодкими десертними рожевими винами типу "Мускат", або з ігристими рожевими, які виробляються в Криму, Артемівську, Харкові та Одесі.

Як свідчать спостереження фахівців, культура споживання класичних рожевих тихих вин ще тільки народжується в Україні. Це пов'язано з тим, що у зв'язку з багаторічною

популяризацією білих і червоних вин, у споживача поки що не виробилося чіткого уявлення про те, що це за продукт і як він виробляється, а також з якими стравами поєднується рожеве вино.

Реклама:

Головне сьогодні