Британці вважають радіо "найщасливішим" електронним ЗМІ

— 29 червня 2011, 16:06

Радіо приносить британцям більше щастя, ніж телебачення або інтернет.

Про це пише газета Lenta.ru із посиланням на результати опитування "ЗМІ та настрій нації", проведеного Бюро радіореклами (Radio Advertising Bureau).

В опитуванні взяли участь близько тисячі респондентів. Бюро запропонувало їм визначити, яке медіа краще інших підвищує настрій і додає сил.

Найбільш "позитивним" з усіх ЗМІ виявилося радіо. Згідно з результатами дослідження, прослуховування радіопередач і музики робить людей в два рази (на 100 відсотків) щасливіше і в чотири рази (на 300 відсотків) енергійніше. У два рази менше щастя людям приносить телебачення, і в три рази менше - інтернет. Газети і журнали в опитуванні враховані не були.

Частиною дослідження став експеримент, в ході якого, вчені, за допомогою енцефалографа виміряли хвильову активність мозку випробовуваних. Учасниками експерименту стали троє чоловіків і три жінки. Енцефалограма показала, що радіо позитивно впливає на мозок.

Найпопулярнішими інформаційними радіо Великобританії є Бі-бі-сі і IBA. Популярними музичними станціями вважаються Radio Caroline, Absolute Radio, Planet Rock, Smooth Radio UK. Всього у Сполученому королівстві мовить більше 250 радіостанцій.

Реклама:

Головне сьогодні