У російську міліцію не пустять пузатих

— 30 червня 2011, 14:12

Переатестацію, необхідну для продовження служби в правоохоронних органах Росії, можуть не пройти "товсті і пузаті" міліціонери.

Про це, як повідомляє Інтерфакс, заявив глава МВС Росії Рашид Нургалієв.

Заяву міністра передав глава парламентського комітету з безпеки Володимир Васильєв. "Товсті і пузаті (атестацію) не пройдуть, цитую його слова буквально", - заявив Васильєв.

У той же час, за словами депутата, Нургалієв обіцяв зробити виключення для тих співробітників органів внутрішніх справ, які, незважаючи на свою вагу відповідають вимогам, що висуваються до поліцейських. У таких міліціонерів, уточнив міністр, шанс пройти переатестацію все-таки є.

Раніше перший заступник Нургалієва Михайло Суходольський заявляв, що основним критерієм для відбору в поліцію повинна стати медкомісія. За його словами, кожен поліцейський повинен відрізнятися хорошою фізичною підготовкою і знати прийоми дзюдо.

Всі співробітники органів внутрішніх справ були виведені зі штату для проходження переатестації в рамках реформи МВС і створення в Росії поліції. Спочатку переатестацію планувалося завершити до 1 червня, проте згодом її термін був продовжений до серпня.

Після проходження переатестації співробітники МВС зможуть повернутися в структури міністерства, проте продовжити роботу в правоохоронних органах зможуть не все: в ході реформи передбачається скоротити до 20 - 25 відсотків штату міністерства.
Реклама:

Головне сьогодні