У Facebook пояснили, за що закрили акаунт українскього блогера

— 7 червня 2011, 10:05

Про це сказала директор з розвитку бізнесу Facebook у Росії Катерина Скоробогатова, повідомляє "Телекритика ".

Як відомо, після публікації у Facebook відео про дорогий автомобіль донецького губернатора блогеру Миколі Сухомлину погрожували, а 1 червня його профіль у соцмережі видалили.

"Протягом тижня особисті повідомлення на Facebook містили ту чи іншу погрозу. Цього разу невідомі з тимчасових акаунтів погрожували заблокувати мій профіль у соціальній мережі й вжити заходів для подальшого "недопущення поширення інформації, яка ганьбить українських політиків", - повідомив Сухомлин.

Скоробогатова уточнила, що "всі користувачі Facebook при реєстрації на сайті погоджуються дотримуватися Положення про права і обов'язки, у якому зокрема повідомляється, що користувачам забороняється вживати будь-які дії, які тим чи іншим чином порушують чиїсь права, або ж порушують закон".

"При отриманні правомірної заяви про порушення прав на інтелектуальну власність, ми негайно видаляємо або відключаємо доступ до імовірно несанкціонованих матеріалів", - додала вона.

"Ми також припиняємо дію акаунтів користувачів, які багаторазово порушили дані правила у відповідних обставинах", - уточнила представник Facebook.

На уточнююче запитання "Телекритики": чи вважає адміністрація соцмережі, що до випадків порушення авторських прав можна віднести відео з машиною донецького губернатора, - представник Facebook відповіла заперечно.

"Мова йде про інші матеріали, які Микола публікував у своєму профілі. Ми неодноразово повідомляли Миколу про те, що він порушує авторські права, і в підсумку змушені були заблокувати його профіль у зв'язку з систематичним порушенням наших правил", - пояснила вона.

До слова, представник сайту durdom.in.ua підтвердив, що Сухомлин крав їхні фотоприколи.

"Він зрізав з них лого і нік автора і розміщав як свої. На зауваження не реагував. Коментарі про кардіжку повидаляв і закрив мені доступ до свого акаунта", - заявив редактор сайту Роман Шрайк.

"Мене образило таке відношення і я звернувся до адміністрації ФБ. Вони разів 5 просто видаляли крадений контент, але Сухомлин не припиняв шахрайство. Певно після чергової скарги його акаунт і було закрито", - додав він.

Реклама:

Головне сьогодні