Планкінг може бути смертельно небезпечним. Фото

— 5 липня 2011, 10:50

У світі зростає захоплення планкінгом. Суть нового явища, що стрімко шириться соціальними мережами у тому, щоб фотографуватися в горизонтальному положенні обличчям долі на тлі різних об'єктів. Утім, як повідомляє Фокус, для одних це - спортивне хобі, а для інших - смертельно небезпечна розвага.

Так, нове захоплення стало причиною трагедії. Наприкінці травня 20-річний австралієць Ектона Бив спробував зробити знімок, вилізши на поручень балкону на сьомому поверсі, але, не втримавшись, зірвався вниз і розбився. Тоді влада Австралії почала штрафувати планкерів-екстремалів. А на сайті Planking Australia з'явилося застереження: "Безпека - понад усе! Будьте винахідливі, але не ризикуйте!".

Стурбована повальним захопленням влада заговорила про те, щоб заборонити планкінг. Але не всі виявилися налаштовані так критично. За декілька тижнів тижнів після загибелі Ектона Била син прем'єр-міністра Нової Зеландії Джона Кей Макс виклав на Facebook своє фото, на якому він позував у горизонтальному положенні, а на задньому плані стояв його батько. Джон Кей заявив, що саме він розповів синові про планкінг і не бачить нічого поганого в цій грі. Але за умови, що вона не становитиме небезпеки для гравців.

Планкінг (від англ. Planking - дошка, дощаний настил) вигадали британці Крістіан Ленгдон і Гаррі Кларксон у 1997-ому році. Цьому хобі знадобилося більше десяти років і підтримка соціальних мереж, щоб поширитися світом.

Спочатку планкери просто фотографувалися, витягнувшись на якийсь опорі. Але з часом справжні винахідники почали обирати для позування незвичайні і небезпечні місця. Так що планкінг на тлі Тадж-Махала або Іспанських сходів у Римі - це вже банальність. Хітами в інтернеті стають зняті спроби балансувати на поштовому ящику, паркані, на залізничних коліях або даху будинку.

Цікавість до планкінгу демонструють і відомі люди. Так, новозеландський автогонщик і дворазовий чемпіон серії IRL IndyCar Скотт Диксон нещодавно виклав в мережу свої фото: у повній екіпіровці він завмер в горизонтальному положенні, упершись головою і ногами в шини свого гоночного автомобіля.

Фото з Flickr.com

Реклама:

Головне сьогодні