Американку ув'язнили за те, що в 15-річному віці у неї стався викидень

— 6 липня 2011, 17:50

В американському штаті Міссісіпі дівчині загрожує довічне тюремне ув'язнення через загибель її ненародженої дитини. Її звинувачують в тому, що вона спровокувала викидень, вживаючи кокаїн.

Ренні Гіббс завагітніла у віці 15 років, але втратила дитину в грудні 2006 року. Вона народилася мертвою на 36-му тижні вагітності.

Коли прокурори виявили, що Гіббс має наркотичну залежність, вони звинуватили її у навмисному вбивстві дитини, за що передбачається довічне ув'язнення. Причому звинувачення були висунуті без доказів того, що зловживання наркотиками мало якесь відношення до смерті дитини, пише ТСН з посиланням на The Guardian.

Гіббс стала першою жінкою в Міссісіпі, яку звинуватили у вбивстві, пов'язаному з втратою її ненародженої дитини. Однак останнім часом таких судових переслідувань в США стає все більше. Правозахисники заявляють, що вагітних жінок прагнуть перетворити на злочинців.

"Жінки позбавлені конституційних прав і підкоряються дуже жорстоким законам", - заявила активістка кампанії із захисту вагітних жінок Лінн Пелтроу.

Наприклад, 34-річна Бей Бей Шуай з Індіанаполіса три останні місяці провела в тюремній камері за звинуваченням у вбивстві своєї дитини.

23 грудня жінка намагалася накласти на себе руки через те, що її залишив хлопець. Вона випила щурячу отруту, але її госпіталізували і встигли врятувати. Та виявилося, що Шуай була на 33-му тижні вагітності, і її дитина, яка народилася за тиждень після спроби самогубства, через чотири дні померла.

У березні Шуай висунули звинувачення у вбивстві і замаху на аборт, і вона перебуває під вартою. У звільненні під заставу їй відмовили.

Щодо Гіббс, то її адвокати стверджували, що ця кримінальна справа не має сенсу. За законами Міссісіпі, переривання вагітності не є злочином.

"Якщо це не злочин для матері навмисно перервати вагітність, як може бути злочином для неї зробити це ненавмисно, будь то наркотики, куріння або що-небудь ще", - пояснив адвокат Роберт Макдафф.

Він висловив сподівання, що переслідування Гіббс залишиться одиничним випадком.

Зауважимо, що у 38 з 50 штатів Америки діють закони про вбивство плоду. Вони були призначені для захисту вагітних та їхніх майбутніх дітей від насильницьких дій з боку третіх осіб, але усе частіше повертається так, що в подібних злочинах звинувачують самих жінок.

Реклама:

Головне сьогодні