Китайські вчені створили мініатюрну фотокамеру. Відео

— 7 липня 2011, 17:21

Китайські вчені створили фотоапарат, котрий за розмірами є не більшим за звичайну флешку. При вазі 24 грама та при розмірах 3,5 x 7 x 1,5 сантиметра камера може робити знімки з роздільною здатністю 1280 x 1024 пікселів і записувати відео (720 x 480, 30 кадрів в секунду).

Ця крихітка під назвою CLAP - не наймініатюрніша в світі, однак безперечно є ще одним зразком дивовижної компактності. Всередину камери вбудований невеликий магніт. Їм можна скористатися, щоб закріпити камеру на металевій поверхні, повідомляє ТСН.

Двомегапіксельні знімки пристрій зберігає на картку в форматі microSD (новинку можна придбати з карткою на 16 гігабайтів пам'яті в комплекті, а можна порожню, але тоді пам'ять все одно доведеться докупити).

Мініатюрна літієво-іонна батарея заряджається через роз'єм USB. 3-4 години підзарядки вистачає в середньому на годину активного використання. Всупереч назві (clap по-англійськи "аплодувати"), розробники з компанії PowerShovel не забезпечили камеру датчиком, що робить знімок з хлопання в долоні.

Коштуватиме цей гаджет приблизно 57$ (без microSD - 47$ ). При цьому ЖК-дисплея на задній панелі немає.

Нагадаємо, цей гаджет не є найменшим фотоапаратом у світі. Сусідні до китаю японці з компані ї Japan Trust Technologies створили міні-фотоапарат, розміром із канцелярську гумку. Апарат робить знімки з роздільною здатністю 2048 х 1536 (у форматі JPEG), а також веде відеозйомку у форматі AVI з роздільною здатністю 1280 х 960 (30 кадрів на секунду).

Реклама:

Головне сьогодні