Тест

У Росії затонув теплохід, 80 осіб врятовано. Відео

У неділю в Куйбишевському водосховищі в Татарстані (РФ) затонув прогулянковий теплохід.

За даними МНС, на борту теплохода "Булгарія" були 188 осіб, у тому числі близько тридцяти дітей, повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на МНС Росії.

Врятувати з потопаючого судна вдалося 80 людей. "Зокрема, 79 осіб відправлено до Казані, 77 з них теплоходом "Арабелла" і двоє катером", - сказав представник управління.

Крім того, за його словами, ще один врятований у важкому стані був доставлений в Спаську ЦРЛ.

В управлінні відзначили, що з числа врятованих, доставлених до Казані, 12 чоловік були госпіталізовані в республіканську лікарню.

Крім того, за словами представника МНС Росії, в Казань доставлено тіло першої загиблої, тіло ще однієї піднято водолазами на поверхню.

Таким чином, невідомою залишається доля 103 людей, що знаходилися на судні. Всього на кораблі, за даними МНС Росії на 00:00 мск понеділка, було 185 чоловік, 148 з них - туристи.

Як пояснив представник управління інформації МНС, всього на місці аварії теплохода працюють 223 людини, з них 80 - водолазів, ще 37 з них - техніки. Також задіяні два повітряні судна.

За попередніми даними, однією із причин миттєвого затоплення судна стали відкриті ілюмінатори, через які залилася вода. Вони були відкриті через відсутність кондиціонера.