Олігарх з Маріуполя опинився в центрі скандалу

— 11 липня 2011, 16:55

Минулого тижня в світі мистецтва розгорівся грандіозний скандал, який поставив під сумнів репутацію найбільшого аукціонного будинку, а також імена провідних світових фахівців сфери художнього мистецтва, пише ІА Українські новини.

Європейська компанія Arthur Properties подала позов на суму в 6,5 млн доларів проти Анатолія Беккермана і його галереї ABA Gallery в Нью-Йорку, звинувативши його і його дочку Соню Беккерман, яка є старшим віце-президентом аукціонного дому Sotheby's і завідує там відділом російської живопису, в шахрайстві.

Компанія-позивач з Люксембургу Arthur Properties заявила, що Беккерману і його дочці вдалося продати їй 18 творів російського мистецтва ХІХ - ХХ ст за загальну суму 9,5 млн доларів. Представники компанії стверджують, що подальша експертиза виявила чотири підробки, сумарна вартість яких була 2,4 млн. доларів, а вартість решти 14-ти картин було істотно завищено. На думку позивачів, розмір збитків становить 6,5 млн доларів.

За даними ЗМІ, компанією Arthur Properties володіє український бізнесмен, депутат Верховної Ради і почесний президент машинобудівного гіганта "Азовмаш" Олександр Савчук.

Реклама:

Головне сьогодні