Складено список улюблених світових страв

— 11 липня 2011, 14:53

Організація Oxfam вирішила дізнатися, що вважають за краще готувати мешканці різних країн. Саме з цією метою і було проведено опитування, в якому у респондентів запитували про три їхні найулюбленіших страви.

За результатами опитування, було складено рейтинг страв. На першому місці опинилися макаронні вироби, за ними рлзташувалися м'ясо, рис, піца, курка, риба і морепродукти, овочі, китайська кухня, італійська кухня, мексиканська кухня.

Дослідники зазначили, що, з одного боку, спостерігається перевага страв західної кухні, оскільки на перших позиціях списку знаходяться макаронні вироби і піца. Однак, з іншого боку, багато хто полюбляє і східну кухню. Крім того, в багатих і розвинених країнах громадяни вживають страви різних кухонь, а також продукти харчування імпортного виробництва.

Тоді, як у країнах, що розвиваються, більш "в пошані" страви національної кухні, оскільки мешканці цих країн не мають великого вибору і змушені харчуватися місцевими овочами та продуктами харчування. Прикладом може стати країна Гана, де місцеві жителі віддають перевагу пюре з маніоки і страві фу-фу. Такі страви навряд чи колись стануть популярними в європейських країнах.

Респонденти з Мексики на перше місце поставили страви національної кухні, які також люблять європейці. Індуси воліють вживати страви на основі рису та овочів. Як не парадоксально, але в списку з 17-ти країн є країни, мешканці яких, віддають перевагу міжнародній кухні. Наприклад, Нідерланди, де споживачі на перше місце поставили китайську кухню, і Бразилію - тут люблять лазанью. А от у Великобританії усе досить передбачувано. Тут на першому місці значаться страви з курятини, паста і стейки. Американці також дуже люблять стейки, курку і піцу.

Дослідники висловили своє побоювання тим, що в списку улюблених страв значаться багато страв з крохмалю і з високим вмістом білка. Крім того, як з'ясувалося, за останні два роки раціон громадян багатьох країн став менш різноманітним, і люди перейшли на дешевші і менш корисні продукти харчування.

Реклама:

Головне сьогодні