В Україні зафіксували дифіцит чоловіків

— 12 липня 2011, 11:15

У статевій структурі населення України жінки переважають (53,7%) над чоловіками. Про це під час прес-конференції повідомила заступник голови Державного комітету статистики України Наталія Власенко, пише UBR

"В Україні спостерігається гендерна диспропорція, яка останніми роками збільшується. На 1 січня 2011-го року на кожну тисячу жінок припадало 856 чоловіків", - сказала Власенко.

Вона також зазначила, що чисельна перевага жінок над чоловіками спостерігається у 32 роки і з віком збільшується.

За словами Власенко, така ситуація негативно впливає на народжуваність, оскільки вік в 32 роки - є серединою репродуктивного віку.

За даними Мін'юсту, у першому півріччі 2011-го року в Україні продовжилася позитивна тенденція до зниження кількості зареєстрованих смертей. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року показник смертності знизився на 15%.

Так, якщо в першому півріччі 2010-го року в країні було зареєстровано майже 336 тис. смертей, то за цей же період 2011-го року - майже 286 тис. смертей.

При цьому, за підсумками II кварталу поточного року народжуваність перевищила смертність одразу в чотирьох регіонах України. Зокрема, у Волинській області - на 1 відсоток, у Закарпатській області - на 3 відсотки, в Києві - на 3,5 відсотка, у Рівненській області - на 4 відсотки.

За даними соцдосліджень, чоловіки частіше за жінок, не доживають до 65-річного віку. Найчастіше до ранньої смертності призводять шкідливі звички.

Так, показник чоловічої смертності від хронічної хвороби печінки в 23-х з 31 країни, як з'ясувалося, принаймні, удвічі вище жіночої.

Експерти відзначають, що тенденція вести нездоровий спосіб життя з кожним роком молодшає. Ситуація гнітюча, адже чоловіча смертність відбивається на економіці держави, руйнує сім'ї та негативно впливає на жіноче здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні