Українець проживе 35 днів в клітці з левами

— 12 липня 2011, 13:28

Мешканець міста Василівка Запорізької області Олександр Пилишенко проживе 35 днів у вольєрі із хижаками.

Як повідомляє газета Сегодня, у художника-аніматора Пилишенко є власний приватний міні-зоопарк, в якому живуть леви Катя і Самсон, ведмідь і рись. З його слів, він збирається прожити 35 днів в клітці, де живе левиця.

Мета такого кроку - заробии грошей на будівництво зоопарку та їжу для тварин.

"2 серпня перебуватиму з Катею, а Самсон зможе до нас заходити в гості. Спати буду на дерев'яному настилі і сіні. У вольєрі обладнаємо невелике приміщення для душу, туалету. Весь цей час буду малювати - адже я художник", - розповів Пилишенко.

На час відчайдушного експерименту йому доведеться відмовитися "від шампунів з сильним ароматом, пива і сигарет", адже тварини не переносять різкого запаху. Крім того, він збирається прийняти пологи у левиці в середині серпня.

За тим, що відбувається можна буде спостерігати в режимі онлайн на сайті міні-зоопарку за допомогою встановлених веб-камер.

Завідуюча відділом хижих тварин Київського зоопарку Марії Палькіної вважає вважає затію художника "безрозсудливою".

"Він повинен вміти читати поведінку хижаків, інакше - загризуть. Бували випадки, коли леви нападали на своїх господарів, які їх вигодували ще кошенятами", - сказала Палькіна.

Якщо художнику вдасться прожити у вольєрі з левами 35 днів, він поб'є рекорд, зафіксований у книзі Гіннесса. Зараз рекорд проживання у вольєрі становить два тижні, його автором є американець.

Реклама:

Головне сьогодні