Європа та США потерпають від аномальної спеки

— 13 липня 2011, 15:11

У Європі та США встановилася аномально спекотна погода. За прогнозами синоптиків, спека не спадатиме ще щонайменше чотири дні, пише ТСН.

Вже тиждень температура в Угорщині, Італії та Болгарії не опускається нижче 30 градусів. А в Греції середньодобова температура наближається до 40 градусів.

Потерпають від гарячого повітря і американці. Національна метеорологічна служба попередила, що спека, яка встановилася над центральною частиною США, може досягти рекордних показників.

Аномально високі температури очікуються в 23 штатах, зокрема в Алабамі, Техасі, Іллінойсі та інших. Жертвою складних погодних умов вже стала одна людина. 51-річний мешканець Іллінойсу помер у своєму пересувному будинку, не обладнаному системою кондиціонування.

В Україні, де протягом останніх двох тижнів не припинялися дощі, також найближчими днями очікується суха і тепла погода. За прогнозами синоптиків, протягом цього тижня і на початку наступного в Україні буде високий температурний режим з максимальною температурою 27-32 градусів тепла і лише в окремі дні 25-27 тепла.

Реклама:

Головне сьогодні