Перші кадри пошукових робіт на затонулій "Булгарії". Відео

— 13 липня 2011, 15:33

Російські телеканали показали перші кадри пошукових робіт на затонулому теплоході "Булгарія".

На відео, знятому операторами МНС, видно, як водолази обстежують судно. Корабель умовно розділили на три частини і в кожній одночасно працюють від 8 і до 12 водолазів. Ризикуючи власним життям, вони намагаються знайти під водою тіла загиблих - поки що підняті тіла 100 жертв, десятки людей як і раніше вважаються зниклими безвісти, пише ТСН.

Практично всі приміщення "Булгарії" вже обстежено. Працювати рятувальникам доводиться у вкрай складних умова - видимість на дні нульова, крім того, різати корпус судна заборонено, оскільки при підйомі тоді воно зможе розломитися навпіл. Попри все, пошуки обіцяють вести доти, поки не піднімуть тіла всіх загиблих.

Співробітники спецзагонів МНС працюють на місці катастрофи цілодобово, змінюючи один одного.

Навіть водолазам зі стажем після побаченого під водою потрібно психологічна підтримка.

За словами рятувальників, найстрашніше - це величезна кількість загиблих дітей, яких вони знаходять на глибині. "Трюми, каюти заповнені тілами. Більшість жертв - це жінки і діти. Знайти живих ніхто вже не сподівається", - розповідають учасники пошуків.

19 липня "Булгарію" планують підняти на поверхню. Цим буде займатися військовий інститут, який "піднімав" атомний підводний човен "Курськ", що затонув у Баренцевому морі в 2000 році.

Нагадаємо, теплохід "Булгарія" затонув на Волзі 10 липня, у трьох кілометрах від берега. Корабель з невстановлених поки що причин пішов під воду за лічені хвилини. На борту перебували, за різними даними, від 192 до 208 людей, врятуватися встигли лише 79.

Реклама:

Головне сьогодні