Австрієць сфотографувався на права із друшляком на голові. Фото

— 14 липня 2011, 12:04

Влада Австрії дозволила атеїстові Ніко Альму сфотографуватися на водійське посвідчення з друшляком на голові у якості релігійного головного убору.

Як повідомляє Бі-бі-сі, підприємець і практикуючий атеїст Ніко Альм подав відповідну заяву три роки тому. Оскільки фотографії з головними уборами дозволені в Австрії тільки з релігійних мотивів, він обґрунтував свою заяву приналежністю до пастафаріанізму. Це "вчення" було засновано в 2005-ому році американським фізиком Боббі Хендерсоном, у ньому стверджується, що Бог - це літаючий монстр-спагетті.

Назву нової релігії було придумано за аналогією з растафаріанством - релігією, що виникла в християнській культурі на Ямайці в 1930-х роках, яка призвела до утворення музичного стилю реггі в 1960-х.

Після проходження медичного огляду, що підтверджує здатність Альма керувати автомобілем, австрійська поліція видала йому водійські права з нестандартною фотографією.


Атеїст Альм називає себе прихильником "церкви літаючого монстра-спагеті". На сайті "церкви" йдеться, що "єдина дозволена догма послідовників літаючого монстра-спагетті - це заперечення догми".

Незвичайна ідея прийшла австрійцю в голову під час читання брошури колишнього міністра транспорту Хуберта Горбаха, де той стверджував, що нікому не дозволяється фотографуватися на документи з покритою головою, окрім як за конфесійних причин. Тоді Альм сфотографувався у відповідному для конфесії пастафарі вигляді - з ситом для спагетті на маківці - і особисто передав фото чиновникам.


Альм - не єдиний прихильник "церкви", що поклоняється макаронам. Але зупинятися на досягнутому Альм і його "церква" не збираються. Тепер він хоче подати заявку на офіційне визнання в Австрії релігії пастафарі.

Реклама:

Головне сьогодні